Nettiryhmät

Varjomaailma-nettiryhmät

Varjomaailman keskustelufoorumilla eli Varjofoorumilla toimii läheisten aikuisten juomisesta huolestuneille nuorille suunnattuja nettivertaisryhmiä. Kolmen kuukauden mittaisia ryhmiä järjestetään 2−4 vuodessa ja niitä ohjaa kolme sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Varjomaailma-ryhmät tapaavat vain netissä. Ryhmässä ollaan nimimerkillä, eli omaa nimeä ei tarvitse antaa.

HUOM! Seuraavat Varjomaailma-ryhmät alkavat 2017 syyskuussa (16 v. ja alle) sekä joulukuussa (yli 16 v.). Mukaan voit ilmoittautua jo nyt viereisen palstan ohjeiden mukaan. 

Ryhmässä keskustellaan vanhempien päihteidenkäytöstä ja muista mieltä askarruttavista asioista yhdessä samassa tilanteessa elävien nuorten sekä kokeneiden ohjaajien kanssa. Keskustelu on luottamuksellista ja sitä voivat seurata vain ryhmän jäsenet. Apuna ryhmäkeskustelussa käytetään pieniä viikkotehtäviä. Lisäksi ryhmän aikana järjestetään chat-iltoja.

Aiemmin ryhmiin osallistuneet nuoret ovat kertoneet, miten helpottavaa on ollut huomata muidenkin nuorten kohtaavan vanhempien juomisesta johtuvia ongelmia. Ryhmäläiset kertovat saaneensa neuvoja elämäntilanteeseensa.  Ryhmästä saa myös tukea ja ohjeita lisäavun hakemiseen.

Muistathan, että ennen ryhmän alkuakin tavoitat turvallisen aikuisen kauttamme kaikkina arkipäivinä esimerkiksi Varjoneuvonnan kautta! Lisäksi Varjomaailmalla on yli 18-vuotiaille suunnattua suljettu keskusteluryhmä Facebookissa. Lähetä meille viestiä jos haluat mukaan.

Seuraava ryhmät alkavat syksyllä!

Voit ilmoittautua ryhmään jo nyt joko Varjomaailman inboxissa tai sähköpostitse:
 

Luo ensin tunnus Varjomaailmaan klikkaamalla tämän sivun oikeasta ylälaidasta löytyvää punaista Kirjaudu-painiketta. Syötä lomakkeeseen pyydetyt tiedot ja keksi itsellesi nimimerkki, josta sinua ei voi tosielämässä tunnistaa. Jos olet aiemmin osallistunut Varjomaailman ryhmiin, voit käyttää vanhaa tunnustasi. 

Kirjauduttuasi sisään löydät sivun oikeasta ylälaidasta Viestit-linkin, jonka kautta pääset omaan inboxiisi. Klikkaa siellä keltaista Kirjoita uusi viesti -painiketta ja kirjoita Osoitteeseen-riville "Varjomaailman ohjaajat" (ilman lainausmerkkejä). Kerro viestissä ikäsi, sukupuolesi ja se, mistä kuulit Varjomaailman ryhmistä. 

Voit ilmoittautua mukaan myös sähköpostitse laittamalla viestiä osoitteeseen varjomaailma@a-klinikka.fi. Kerro viestissä nimimerkkisi, ikäsi, sukupuolesi sekä se, mistä kuulit varjomaailman ryhmistä. 

Vastaamme viestiisi ja mahdollisiin kysymyksiisi parin arkipäivän sisällä.

Varjomaailmaan aikuiset toivottavat sinut lämpimästi mukaan ryhmään!