Nettiryhmät

Varjomaailman nettiryhmät

Varjomaailmassa toimii läheisten aikuisten juomisesta huolestuneille nuorille suunnattuja nettivertaisryhmiä. Kolmen kuukauden mittaisia ryhmiä järjestetään 2−4 vuodessa ja niitä ohjaa kolme sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Varjoryhmät tapaavat vain netissä. Ennen ryhmän alkua lisäämme kaikki ryhmäläiset salaiselle ja turvalliselle foorumille. Ryhmässä ollaan nimimerkillä, eli omaa nimeä ei tarvitse antaa. Ryhmässä on noin 10 nuorta.

Ryhmässä keskustellaan vanhempien päihteidenkäytöstä ja muista mieltä askarruttavista asioista yhdessä samassa tilanteessa elävien nuorten sekä kokeneiden ohjaajien kanssa. Keskustelu on luottamuksellista ja sitä voivat seurata vain ryhmän jäsenet. Apuna ryhmäkeskustelussa käytetään pieniä viikkotehtäviä. Lisäksi ryhmän aikana järjestetään chat-iltoja. Jokainen nuori osallistuu ryhmään oman aktiivisuuden ja jaksamisen mukaan.

Vuoden 2018 ryhmät jaetaan iän mukaan. Toukokuussa alkava ryhmä on tarkoitettu 16-vuotiaille ja sitä nuoremmille. Syksyllä alkaa ryhmä 17-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Jos ilmoittautumisia tulee paljon, ovat ensikertalaiset etusijalla. 

Ryhmiin osallistuneet nuoret ovat kertoneet, että on omaan ahdistukseen tuo helpotusta tieto siitä, että myös muut nuoret kohtaavat vanhempien juomisesta johtuvia ongelmia. Ryhmästä on saanut neuvoja sekä konkreettista helpotusta omaan arkeen ja elämäntilanteeseen. Ryhmästä on myös saanut tukea ja ohjeita lisäavun hakemiseen.
 
 
 
 

Ilmoittaudu mukaan ryhmään!

Syksyn toinen Varjoryhmä 17-vuotiaille ja sitä vanhemmille käynnistyy 11. päivä joulukuuta. Ilmoittautuminen ryhmään on päättynyt. Seuraava ryhmä järjestetään syksyllä 2018.

Alle 17-vuotiaille suunnattu Varjoryhmä järjestetään seuraavan kerran kesällä 2018. Voit ilmoittautua ryhmään jo nyt.

Ilmoittaudu ryhmään joko Varjomaailman inboxissa, sähköpostitse tai Facebookissa. Meiltä saa myös kysyä mitä tahansa. Vastaamme viestiisi ja mahdollisiin kysymyksiisi muutaman arkipäivän sisällä.

Luo ensin tunnus Varjomaailmaan klikkaamalla tämän sivun oikeasta ylälaidasta löytyvää punaista Kirjaudu-painiketta. Jos selaat tätä sivua kännykällä, löytyy kirjaudu-nappi valikon alareunasta. Syötä lomakkeeseen pyydetyt tiedot ja keksi itsellesi nimimerkki, josta sinua ei voi tosielämässä tunnistaa. Jos olet aiemmin osallistunut Varjomaailman ryhmiin, voit käyttää vanhaa tunnustasi. 

Kirjauduttuasi sisään klikkaa Viestit-linkkiä (löytyy samasta paikasta kuin Kirjaudu-nappi), jonka kautta pääset omaan inboxiisi. Klikkaa siellä keltaista Kirjoita uusi viesti -painiketta ja kirjoita Osoitteeseen-riville Varjomaailman ohjaajat. Kerro viestissä ikäsi ja se, mistä kuulit Varjomaailman ryhmistä. 

Voit ilmoittautua mukaan myös sähköpostitse laittamalla viestiä osoitteeseen varjomaailma@a-klinikka.fi. Kerro viestissä nimimerkkisi, ikäsi sekä se, mistä kuulit varjomaailman ryhmistä. Jos taas Facebook on sinulle tutumpi tapa viestitellä, lähetä meille viesti messengerissä.

Varjomaailmaan aikuiset toivottavat sinut lämpimästi mukaan ryhmään!