Miten mukaan?

Varjomaailman nettiryhmät

Varjomaailmassa toimii läheisten aikuisten juomisesta huolestuneille nuorille suunnattuja nettivertaisryhmiä. Kolmen kuukauden mittaisia ryhmiä järjestetään 2 vuodessa ja niitä ohjaa 2 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Varjoryhmät tapaavat vain netissä. Ennen ryhmän alkua lisäämme kaikki ryhmäläiset salaiselle ja turvalliselle keskustelualueelle. Ryhmässä ollaan nimimerkillä, eli omaa nimeä ei tarvitse antaa. Ryhmässä on noin 10 nuorta.

Ryhmässä keskustellaan vanhempien päihteidenkäytöstä ja muista mieltä askarruttavista asioista yhdessä samassa tilanteessa elävien nuorten sekä kokeneiden ohjaajien kanssa. Keskustelu on luottamuksellista ja sitä voivat seurata vain ryhmän jäsenet. Apuna ryhmäkeskustelussa käytetään pieniä viikkotehtäviä. Lisäksi ryhmän aikana järjestetään chat-iltoja. Jokainen nuori osallistuu ryhmään oman aktiivisuuden ja jaksamisen mukaan.

Vuoden 2019 ryhmät jaetaan edellisvuoden tapaan iän mukaan. Alkuvuonna 2019 järjestettiin ryhmä 17-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Alle 17-vuotiaille suunnattu ryhmä alkaa kesäkuussa 2019. Ilmoittaudu mukaan ryhmään heti tänään!

Syksyllä 2018 järjestettiin ensimmäinen ruotsinkielinen ryhmä 13-17-vuotiaille. Lue lisää ruotsinkieliseltä sivulta.
 
Ryhmiin osallistuneet nuoret ovat kertoneet, että omaan ahdistukseen tuo helpotusta tieto siitä, että myös muut nuoret kohtaavat vanhempien juomisesta johtuvia ongelmia. Ryhmästä on saanut neuvoja sekä erilaisia keinoja helpottaa omaa arkea ja elämäntilannettaan. Ryhmästä on myös saanut tukea ja ohjeita lisäavun hakemiseen.

Ilmoittaudu mukaan ryhmään!

Ilmoittaudu mukaan 12-16-vuotiaille suunnattuun nettiryhmään! Ryhmä alkaa 3. päivä kesäkuuta 2019.

Varjoryhmä 17-vuotiaille ja sitä vanhemmille järjestettiin alkuvuonna 2019. Seuraava ryhmä järjestetään vuoden 2020 alussa.

Ilmoittaudu ryhmään joko Varjomaailman inboxissa, sähköpostilla tai Facebookissa. Meiltä saa myös kysyä mitä tahansa. Vastaamme viestiisi muutaman arkipäivän sisällä.

Luo ensin tunnus Varjomaailmaan klikkaamalla tämän sivun oikeasta ylälaidasta löytyvää punaista Kirjaudu-painiketta. Jos selaat tätä sivua kännykällä, löytyy kirjaudu-nappi valikon alareunasta. Syötä lomakkeeseen pyydetyt tiedot ja keksi itsellesi nimimerkki, josta sinua ei voi tunnistaa. Jos olet aiemmin osallistunut Varjomaailman ryhmiin, voit käyttää vanhaa tunnustasi. 

Kirjauduttuasi sisään klikkaa Viestit-linkkiä (löytyy samasta paikasta kuin Kirjaudu-nappi), jonka kautta pääset omaan inboxiisi. Klikkaa siellä keltaista Kirjoita uusi viesti -painiketta ja kirjoita Vastaanottaja-riville Varjomaailman ohjaajat. Kerro viestissä ikäsi ja se, mistä kuulit Varjomaailman ryhmistä. 

Voit ilmoittautua mukaan myös sähköpostitse laittamalla viestiä osoitteeseen [email protected]. Kerro viestissä nimimerkkisi, ikäsi sekä se, mistä kuulit varjomaailman ryhmistä. Jos taas Facebook on sinulle tutumpi tapa viestitellä, lähetä meille viesti messengerissä.

Tervetuloa mukaan ryhmään, me odotetaan sua jo!