Miten mukaan?

Varjomaailman nettiryhmät

Varjomaailmassa toimii läheisten aikuisten juomisesta huolestuneille nuorille suunnattuja nettivertaisryhmiä. Kolmen kuukauden mittaisia ryhmiä järjestetään 2−4 vuodessa ja niitä ohjaa kolme sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Varjoryhmät tapaavat vain netissä. Ennen ryhmän alkua lisäämme kaikki ryhmäläiset salaiselle ja turvalliselle foorumille. Ryhmässä ollaan nimimerkillä, eli omaa nimeä ei tarvitse antaa. Ryhmässä on noin 10 nuorta.

Ryhmässä keskustellaan vanhempien päihteidenkäytöstä ja muista mieltä askarruttavista asioista yhdessä samassa tilanteessa elävien nuorten sekä kokeneiden ohjaajien kanssa. Keskustelu on luottamuksellista ja sitä voivat seurata vain ryhmän jäsenet. Apuna ryhmäkeskustelussa käytetään pieniä viikkotehtäviä. Lisäksi ryhmän aikana järjestetään chat-iltoja. Jokainen nuori osallistuu ryhmään oman aktiivisuuden ja jaksamisen mukaan.

Vuoden 2018 ryhmät jaetaan iän mukaan. Toukokuussa alkava ryhmä on tarkoitettu 16-vuotiaille ja sitä nuoremmille. Keväällä 2019 alkaa ryhmä 17-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Jos ilmoittautumisia tulee paljon, ovat ensikertalaiset etusijalla. 

Syksyllä 2018 järjestetään myös ensimmäistä kertaa ruotsinkielinen ryhmä 13-17-vuotiaille. Lue lisää ruotsinkieliseltä sivulta.
 
Ryhmiin osallistuneet nuoret ovat kertoneet, että on omaan ahdistukseen tuo helpotusta tieto siitä, että myös muut nuoret kohtaavat vanhempien juomisesta johtuvia ongelmia. Ryhmästä on saanut neuvoja sekä konkreettista helpotusta omaan arkeen ja elämäntilanteeseen. Ryhmästä on myös saanut tukea ja ohjeita lisäavun hakemiseen.
 
 
 

Ilmoittaudu mukaan ryhmään!

Ennakkotiedoista poiketen seuraava Varjoryhmä 17-vuotiaille ja sitä vanhemmille nuorille käynnistyy keväällä 2019. Ryhmään voi kuitenkin jo ilmoittautua!

Ruotsinkielinen Varjoryhmä 13-17-vuotiaille alkaa syksyllä 2018. Lue lisää ruotsinkieliseltä sivulta ja ilmoittaudu mukaan!

16-vuotiaille ja sitä nuoremmille suunnattu ryhmä päättyi kesän lopussa ja alkaa seuraavan kerran ensi vuonna!

Ilmoittaudu ryhmään joko Varjomaailman inboxissa, sähköpostilla tai Facebookissa. Meiltä saa myös kysyä mitä tahansa. Vastaamme viestiisi ja mahdollisiin kysymyksiisi muutaman arkipäivän sisällä.

Luo ensin tunnus Varjomaailmaan klikkaamalla tämän sivun oikeasta ylälaidasta löytyvää punaista Kirjaudu-painiketta. Jos selaat tätä sivua kännykällä, löytyy kirjaudu-nappi valikon alareunasta. Syötä lomakkeeseen pyydetyt tiedot ja keksi itsellesi nimimerkki, josta sinua ei voi tosielämässä tunnistaa. Jos olet aiemmin osallistunut Varjomaailman ryhmiin, voit käyttää vanhaa tunnustasi. 

Kirjauduttuasi sisään klikkaa Viestit-linkkiä (löytyy samasta paikasta kuin Kirjaudu-nappi), jonka kautta pääset omaan inboxiisi. Klikkaa siellä keltaista Kirjoita uusi viesti -painiketta ja kirjoita Osoitteeseen-riville Varjomaailman ohjaajat. Kerro viestissä ikäsi ja se, mistä kuulit Varjomaailman ryhmistä. 

Voit ilmoittautua mukaan myös sähköpostitse laittamalla viestiä osoitteeseen varjomaailma@a-klinikka.fi. Kerro viestissä nimimerkkisi, ikäsi sekä se, mistä kuulit varjomaailman ryhmistä. Jos taas Facebook on sinulle tutumpi tapa viestitellä, lähetä meille viesti messengerissä.

Varjomaailmaan aikuiset toivottavat sinut lämpimästi mukaan ryhmään!