Varjomaailman chatit

Chattien aukioloajat ja ajanvaraus

Varjomaailman chatista löydät luotettavan aikuisen, jonka kanssa voit nimettömästi pohtia läheisen aikuisen juomiseen liittyviä kysymyksiä ja huolia. Puhuminen voi olla aluksi vaikeaa, mutta sitä voi hyvin harjoitella juuri chatissa. Puhuminen helpottaa usein oloa, kannattaa ainakin kokeilla!

Varjiksen Ruotsinkielinen chat on kesätauolla 1.-31.7. Chat päivystää jälleen 3.8. alkaen maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 15-17.

Suomenkielinen chat ajanvarauksella!

Varaa itsellesi aika (45 min) kahdenkeskiseen chattiin Vello-ajanvarauksesta https://vello.fi/varjomaailma tai suoraan alla.

Chat on maksuton ja luottamuksellinen ja siellä vastaavat Varjomaailman aikuiset Emilia ja Jenni.

Emilia on ohjannut useita Varjomaailman nettiryhmiä ja työskentelee perheiden tukena erilaisissa haastavissa elämäntilanteissa.

Jenni on psykiatrinen sairaanhoitaja ja työskentelee nuorten mielenterveyden parissa.

Varaa aika näin:

  1. Klikkaa "Aloita valitsemalla palvelu" ja sitten "Kahdenkeskinen chat"
  2. Valitse työntekijä
  3. Valitse kalenterista itsellesi sopiva vapaa aika
  4. Kirjoita "Nimi"-kohtaan nimimerkkisi, jolla haluat tulla chattiin. Laita nimimerkki itsellesi muistiin, ja kerro se chattiin tullessasi.
  5. Sähköpostiosoitteesi kysytään vain sen varalta, että joutuisimme pakottavasta syystä perumaan chat-ajan. Tähän sähköpostiisi saat vahvistusviestin chat-ajasta.
  6. Klikkaa "Tee varaus"
  7. Merkitse varaamasi aika omaan kalenteriisi ja laita muistutus hälyttämään esim. 10 min ennen chatin alkua.

Chattiin pääset alanurkan chat-ikkunasta silloin, kun varaamasi aika on. Chat aukeaa vasta silloin, kun varattu chat-aika alkaa. Mikäli chat on suljettu ajan alkaessa, odota hetki niin pääset chattiin. Kannattaa myös päivittää Varjomaailman sivu, jos chat ei aukea itsestään silloin kun chat-aika alkaa.

 

 

Ryhmächatit huhti-toukokuussa

Nuortenlinkki ja Varjomaailma järjestävät nuorille suunnattuja ohjattuja ryhmächatteja keväällä 2020. Chat on auki keskiviikkoisin klo 18-20 ja mukaan voit tulla silloin kun sinulle sopii. Chatteja ohjaa kaksi sosiaalialan ammattilaista. Chateissa on viikoittain vaihtuvat teemat, mutta keskustella voi myös muista aiheista. Chattien ajankohdat ja teemat ovat:

29.4. Vappu lähestyy! Jutellaan päihteidenkäytöstä

6.5. Kesä jo mielessä?

13.5. Normiarki? Pohditaan millaista voi olla paluu normaaliin arkeen.

Mukaan chattiin pääset tästä. Liittyessäsi chattiin syötä salasana: kevät2020

Chat alkaa toimia keskiviikkoisin vasta klo 18, älä siis ihmettele jos et pääse aiemmin sisään. Kun lähetät viestiä ensimmäisen kerran, ohjelma kysyy nimeä -> kirjoita haluamasi nimimerkki. Tämä nimimerkki näkyy muille chattaajille, joten ethän käytä oikeaa nimeäsi nettiturvallisuuden vuoksi. Tervehdi muita chattaajia kun liityt mukaan, niin tiedämme yhteisesti keitä chatissa on paikalla. Chatissa noudatetaan hyvää chat-etikettiä eli keskustelun on oltava asiallista eikä se saa olla toista loukkaavaa.

Jos koet ongelmia kirjautumisessa tai muuten chatin kanssa, laita viestiä sähköpostilla [email protected] tai Instagramissa @nuortenlinkki.fi

Nähdään chatissa!

(Ryhmächateissa sovelletaan Nuortenlinkin nettineuvonnan käyttöehtoja.)

 

Mitä tehdä, jos chat on kiinni?

Haluamme kuulla sinusta myös silloin, kun chat on kiinni! Tässä tapoja, joilla meidät saa kiinni. Voit valita niistä sen, joka tuntuu sopivalta juuri sinulle.

Neuvonta on nimettömänä toimiva neuvontapalvelu, joka ei vaadi kirjautumista. Neuvonnassa voit kysyä mieltäsi askarruttavia aikuisten juomiseen liittyviä kysymyksiä tai purkaa huoliasi ja ahdistustasi.

Facebook ja Instagram – Yksityisviestillä saat meidät helposti kiinni somessa.

Sähköposti – Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen varjomaailma(at)a-klinikka.fi.

Yksityisviesti – Voit aina lähettää meille yksityisviestin Varjomaailmassa. Kirjaudu tunnuksillasi Varjomaailmaan ja lähetä viesti käyttäjälle Varjomaailman ohjaajat.

Kaikki viestit luetaan ja niihin vastataan aina mahdollisimman pian! Ethän jää yksin!