Vierasvlogi – Kokovartalofiilis: ”Olisitpa enemmän huomionkipeä…”

”Oot sä joskus kuullu, et sä oot aika itsekeskeinen tyyppi? Et sä oot aika huomionkipee. Mä ainaki oon ja tänään mä haluaisin puhuu siitä.”

Halu saada huomiota ei ole kipeyden tai huonouden merkki, vaan yksi ihmisen elämän rakennuspaloista. Pieni lapsi elää huomiosta eikä aikuinenkaan pärjää ilman sitä.

Perheissä, joissa juodaan, huomio kiinnittyy yleensä ihan muualle kuin lapsiin. Huomiota kaipaavaa lasta ei kohdata ja häntä saatetaan parjatakin huomionkipeydestä. Lapsi alkaa helposti pitää itseään liian tarvitsevana ja oppii varomaan huomion pyytämistä jo pienenä.

Jokaiselle meistä on tärkeää tulla kuulluksi ja otetuksi huomioon. Sen tarpeen laiminlyöminen on paljon kivuliaampaa kuin huomion pyytäminen, vaikka ihan suorin sanoin. Jos tarpeeseen ei kotona osata vastata, huomiota voi ja saa pyytää muilta luotettavilta ihmisiltä ja turvallisilta aikuisilta.  

Toimittaja ja Kokovartalofiilis-blogin Ani Kellomäki pitää syksyn ajan vlogisarjaa Varjomaailmassa. Anin keväiset vierasvlogit löydät Varjomaailman YouTube-kanavalta. Videoihin ja aiempiin Kokovartalofiilis-teksteihin voit palata myös täällä Varjoblogissa.

Kommentoi