Varjomaailmassa tapahtuu alkuvuodesta 2020

Liidulla piirretty hymynaama tiiliseinässä

 

Varjomaailma uudistuu keväällä 2020. Tule mukaan tekemään uusia sivuja ja kehittämään ohjattuja nettiryhmiä. Tarjolla myös chat-aikoja ja ohjattu nettiryhmä itsenäistyville nuorille.

Jonottamatta chattiin tammi-helmikuussa 

Nyt pääset chattaamaan Varjomaailman aikuisen, Jennin, kanssa maksutta ja ilman jonoja. Varaa itsellesi sopiva aika chattin! Tällä hetkellä vapaita aikoja on arki-iltaisin joka viikko tammi- ja helmikuussa. Chatissa voit puhua siitä, mikä sillä hetkellä mietityttää. Aihetta ei tarvitse tietää valmiiksi, kun varaat ajan. 

Talvilomien aikana viikoilla 8-10 pidetään jälleen kaksi ryhmächattia Varjomaailmassa. Tarkemmat aikataulut tulossa!

Tule mukaan nuorten ohjattuun nettiryhmään maaliskuussa

Maaliskuussa alkava ryhmä on suunnattu 17 vuotta täyttäneille nuorille, joiden vanhempi juo. Ilmoittautuminen on käynnissä. Jos mietit, olisiko ryhmä sinulle sopiva, ota rohkeasti yhteyttä Varjomaailman aikuisiin. Me täällä Varjiksessa autamme päättämään, onko tämä kevät sinulle hyvä hetki osallistua ryhmään. 

Nettiryhmässä on kaksi ohjaajaa. Ryhmässä pääset juttelemaan omalla nimimerkilläsi toisten ryhmäläisten ja ohjaajien kanssa. Pienet tehtävät auttavat sinua miettimään omia tunteitasi, perhettäsi ja vanhempien juomisen vaikutuksia omaan elämääsi. Saat keinoja hallita ahdistusta ja rauhoittaa itseäsi.

Olemme järjestäneet Varjomaailmassa ohjattuja nettiryhmiä jo vuosien ajan. Aiemmin niitä kutsuttiin Varjoryhmiksi. Tänä keväänä kokeillaan ensimmäistä kertaa hieman isompaa ryhmää, joten mukaan mahtuu useampi osallistuja. Uudistetussa nettiryhmässä osallistujat pääsevät chattaamaan entistä useammin, kerran viikossa.

Oletko jo osallistunut ohjattuun nettiryhmään? Haluaisimme kuulla ajatuksiasi ryhmästä, vaikka osallistumisesta olisi jo vuosia! Otamme entisiä ryhmäläisiä mielellämme mukaan nettiryhmien kehittämiseen. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä [email protected]

Näin vaikutat Varjomaailman uudistuviin sivuihin

Olemme viimein tänä keväänä uudistamassa Varjiksen sivuja. Uudet sivut oli tarkoitus julkaista jo ennen joulua, mutta elämä tekniikan kanssa ei aina mene suunnitelmien mukaan. Uusi Varjomaailma ottaa entistä paremmin huomioon teidän nuorten tarpeet ja toiveet. 

Kerro meille mitä sinä toivot Varjomaailman uusilta sivuilta! 

  1. Millaista tietoa etsit, kun tulet Varjomaailmaan?
  2. Millaista sisältöä Varjomaailma tarvitsee?
  3. Onko sinulla jo valmis video, runo, kirjoitus, kuva, piirustus tai kysely, joka sopisi Varjomaailmaan?

            Mediatuotoksen aihe voi olla esimerkiksi:

  • Mitä tehdä jos vanhemmat juovat liikaa
  • Mikä ja kuka auttoi minua kun kotona oli vaikeaa
  • Nettiryhmässä oivalsin…

Kirjoita toiveesi kommentteihin tai lähetä meille sähköpostilla [email protected]. 

Terkuin,
Varjomaailman aikuinen, Anna-Sofia

Kuva: Aino Huotari

 

Kommentoi