Varjomaailman kesälomachat aukeaa jälleen!

Siniset krookukset kukkivat auringonpaisteessa

Ympärillä vihertää ja siitepöly kutittelee nenässä, mikä tarkoittaa sitä, että kesäloma lähenee! Mutta mitä jos ei keksikään mitään tekemistä tai ei ole mahdollisuutta tehdä mitään? Jos kotona ei huolehdita ja kesällä koulu ja sen turvalliset aikuiset ovat muualla? Jos on huolia, eikä kukaan tunnu kuuntelevan?

Monelle kesäloma tarkoittaa ennen kaikkea pitkään odotettua vapautta, mutta toisille se on tylsä ja ehkä ahdistavakin aika vuodesta. Kesäfiilis vaihtelee usein sään mukaan, mutta yhtä paljon siihen voi vaikuttaa se, kuinka monta tyhjää pulloa keittiön pöydältä minäkin päivänä löytää tai kuinka paljon edellispäivän grillijuhlissa juotiin boolia. Kesällä aikuisten juominen monesti lisääntyy, mikä taas voi aiheuttaa perheen lapsille harmia ja huolta. 

Vaikka koulut loppuvat ja moni paikka sulkee ovensa, Varjomaailma on paikalla myös kesällä luotettavaa aikuista kaipaaville. Varjoneuvonta vastailee kysymyksiin läpi kesän ja samoin Varjiksen luottamuksellinen ja kahdenkeskinen kesälomachat aukeaa 5.6. ja on auki aina keskiviikkoisin klo 13-15 elokuun lopulle saakka.

Chatissa saa jutella niistä asioista, mistä itse haluaa. Liian isoja tai pieniä kuulumisia ja huolia ei ole! Chatissa vastailevat tutut Varjiksen aikuiset. Kesällä on tarjolla myös ruotsinkielinen chatti tiistaisin klo 18-20.

Chattiin pääsee Varjomaailman sivujen alalaidassa olevan kuvakkeen kautta. Chatista ja sen aukioloajoista muistutellaan myös Varjomaailman Instagamissa (varjomaailma.fi), joten viimeistään nyt kannattaa ottaa Varjiksen insta seuraukseen.

Lisää chatteja löydät näppärästi aina viikon kerrallaan netarin chat-kalenterista.

Mannerheimin lastensuojeluliiton lasten- ja nuorten puhelin päivystää myös kesällä numerossa 116 111 ma-pe klo 14-20, la & su klo 17-20. Juhannusviikonloppuna 21.–23. kesäkuuta palvelu on avoinna joka päivä kello 14–17. Juhannuksen jälkeen puhelinpalvelut siirtyvät kesäaikoihin, jolloin yhteyttä voi ottaa päivittäin kello 17–20. Lasten ja nuorten puhelimessa sekä chatissa järjestetään erikoispitkä päivystys maanantaina 3. kesäkuuta, jolloin linjat ovat avoinna kello 14–22. 

Kriisipuhelin vastailee numerossa 09 2525 0111 arkisin klo 09-07, viikonloppuisin ja juhlapyhinä 15-07.  

Varjomaailman Mistä apua? -sivuilta löydät ohjeita, mitä tehdä hätätilanteessa. Jos tarvitset apua paikalle heti, soita aina yleiseen hätänumeroon 112. 

Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että yksin ei tarvitse jäädä! Mietitään yhdessä :) 

Toivottavasti mahdollisimman moni ainakin piipahtaa Varjiksen kesächatissa! Kuullaan ensi viikolla! :)  

 

Aurinkoista kesää toivoen ja toivotellen,

Varjomaailman aikuiset

 

P.S. Kommentteihin voi nimettömästi vinkkailla, jos tulee mieleen kesän aikana auki olevia palveluja lapsille ja nuorille!  

Kommentoi