Turvallinen aikuinen tavoitettavissa jouluna ja myös sen jälkeen

Pisaranmallinen lasinen joulukoriste roikkuu joulukuusen oksalla. Koristeen sisällä pieni luminen joulukuusi.

Joulu on monelle odotettu valo pimeän talven keskellä ja merkitsee lomaa ja perheen kanssa vietettyä rentoa aikaa. Monen lapsen ja nuoren jouluun liittyy kuitenkin yksinäisyyttä ja turvattomuutta ja joulu voi olla kaikkea muuta, kuin odotettu juhla-aika. Jos sun kohdalla on näin, älä jää yksin huolesi kanssa. heart

Ohjatut nettiryhmät alkavat tammikuussa

Joulun vapaapäivät ahdistavat jo ennakkoon? Tiedät, että joulupöytään kuuluvat vähintään viinit, ehkä myös terävät? Ohjatut nettiryhmät ovat nuorille, joiden kotona juodaan liikaa. Ryhmäläiset tapaavat netissä suljetulla keskustelualueella ja chatissa. Osallistu nimimerkillä juuri sellaisena kuin olet.

Suomenkielinen yli 17-vuotiaille suunnattu nettiryhmä 20.1.-27.3.2020

Ruotsinkielinen 12-18-vuotiaille suunnattu nettiryhmä 13.1.-9.4.2020

Molempien ryhmien ilmoittautuminen on käynnissä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Mukaan ryhmään pääset rekisteröimällä itsellesi nimimerkin tänne Varjomaailmaan ja ilmoittamalla sen joko Varjiksen inboxin kautta Varjomaailman ohjaajat -vastaanottajalle tai sähköpostitse osoitteeseen varjomaailma(at)a-klinikka.fi. Kerro myös ikäsi ja mistä kuulit Varjomaailman ryhmistä.

Jouluna apua ja tukea chatista

Alla on joulun ajalle muistilista jokaiselle juttuseuraa tai luotettavaa ja ymmärtävää aikuista kaipaavalle nuorelle. Ole rohkeasti yhteydessä:

· Varjomaailman maksuttomaan yksilö-chattiin on varattavissa aikoja joulun ja uuden vuoden lähettyville. Chatissa on juttelemassa luotettava ja turvallinen aikuinen.

· Perinteinen JouluManteli-chat 24.12. klo 18.00-01 osoitteessa www.netari.fi/joulumanteli

Illan ohjelma:
18 – 20 Jouluinen pelistream Twichissa
18 – 20 Joulutunnelmaa Momiossa kivojen kavereiden ja turvallisten aikuisten seurassa
20 – 22 JouluManteli-ryhmächat
21 – 01 JouluMantelin kahdenvälinen chat

· Sekasin-chat on päivystää jouluna arkiaukioloajoin, ma-pe klo 9-24, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15-24 osoitteessa https://sekasin247.fi/

Hätätilanteessa

Varjomaailman Mistä apua? -sivuilta löydät ohjeita, mitä tehdä hätätilanteessa. Jos tarvitset paikalle heti apua, soita yleiseen hätänumeroon 112.

Nuorten mielenterveystalon sivuilta voit tarkistaa oman alueesi päivystävät palvelut.

Turvatalot ovat auki arkisin ympäri vuorokauden ja viikonloppuisin ilta- ja yöaikaan. Avun saa välittömästi ja ilman jonotusta. Kaikki Nuorten turvatalojen palvelut ovat maksuttomia eikä lähetettä tai ajanvarausta tarvita. Tarvittaessa nuorelle tarjotaan turvallinen yösija. Tilapäinen majoitus on avoinna nuorille joka päivä klo 17-10. Nuorten turvatalojen yhteystiedot: https://www.punainenristi.fi/hae-tukea-ja-apua/nuorten-turvatalosta/turvatalojen-yhteystiedot.

Joulun aikaan päivystäviä puhelinpalveluita

Kriisipuhelin päivystää suomenkielellä arkisin klo 9.00-07.00, viikonloppuisin ja juhlapyhinä (jouluaatto, joulupäivä, Tapaninpäivä) 15.00-07.00 numerossa 09 2525 0111.

Ruotsinkielinen kriisipuhelin palvelee arkisin ma, ke klo 16-20, ti, to ja pe 9-13 numerossa 09 2525 0112.

Lasten ja nuorten puhelin (MLL) päivystää 23.12.–1.1. klo 14–17 numerossa 116 111. Muuten joululoman aikana puhelimessa on normaalit aukioloajat eli maanantaista perjantaihin kello 14–20 ja lauantaista sunnuntaihin kello 17–20.

 

Rauhallista ja turvallista joulun aikaa kaikille! Muista, että jos kohtaat ongelmia tai sinulla on turvaton olo, sinun ei tarvitse olla yksin. heart

Mahdollisimman hyvää joulua toivottavat
Varjomaailman aikuiset

 

Kommentoi