Sekasin247

SEKASIN on suoraa puhetta mielenterveydestä. 

Joka viides suomalainen nuori kärsii jostain mielenterveyden häiriöstä. Mielen pulmat ovat merkittävin nuorten toimintakykyä heikentävä sairausryhmä. Noin puolet mielenterveyden häiriöistä alkaa ennen 14 vuoden ikää ja kolme neljästä ennen 24 vuoden ikää.

SEKASIN on draamasarja, joka perustuu tositarinoihin. Sarja on katsottavissa Yle Areenassa & YouTubessa.

Psykiatrisen sairaalan suljetulle osastolle sijoittuvan sarjan päähenkilö on 17-vuotias Papillon. Hänellä on väkivaltainen, päihteitä käyttävä isä, jonka vanavedessä myös Papillonin elämä on suistumassa raiteiltaan. Osastolla Papillon kohtaa sarjan kolme muuta nuorta: Satakielen, Hyden ja Lumikin.

SEKASIN on maksuton, nimetön ja kaikille nuorille avoin chat-palvelu verkossa 23.–29.5.2016. Chatissa voit keskustella luotettavan aikuisen kanssa mistä tahansa.

Viikon kestävä Sekasin247-chat aukeaa maanantaina 23.5. klo 9. Pop up -chat on auki ma - pe klo 9 - 21 ja la - su klo 7 - 21. Yö-chatissa päivystetään klo 21 - 02.

Chatissa voi puhua mistä tahansa mieltä askarruttavasta asiasta tai kysyä neuvoa. Myös Varjomaailman aikuiset päivystävät chatissa.

SEKASIN on tieto siitä, että kukaan meistä ei ole yksin. Kenelläkään meistä ei ole mitään hävettävää. On ihan ok, ettei aina ole ok. 

Kommentit

Anonyymi
Mut on raiskattu monta kertaa... Olen siis nuori tyttö. Kun kerroin asiasta vanhemmilleni. Vanhempani ehdottivat terapiaa. Kävin terapiassa muutaman kerran mutta mua hävetti olla siellä enkä halunnu puhua. Oon aina vähä ollu tämmönen ujo ja sisäänpäin vetäytyvä. Sitten en vain halunnut käydä enää terapiassa. Mulle diagnosoitiin masennus. Nyt tuntuu siltä,että kaikki on iha sekasin. Nykyään vaa raahaudun kouluun ja takasin kotiin nukkumaan. Oon myös alottanu viiltelemisen ja se tuo mulle lohtua ja mielihyvää. En oo kertonut kenellekkään viiltelemisestäni. Tuntuu siltä,että kukaan ei välitä ja vihaan itteeni.
Varjomaailman o...
Hei! Ja pahoittelut, ettemme ole vastanneet ajallaan. Viestisi oli jäänyt roskakommenttien jalkoihin. Rohkeaa, että kerroit asiasta. Toivottavasti olet pystynyt puhumaan siitä muillekin. Jos haluat kirjoitella lisää meille, voit ottaa yhteyttä vaikkapa yksityisesti Varjoneuvonnan kautta http://varjomaailma.fi/varjoneuvonta. Tietoa seksuaalisesta kaltoinkohtelusta ja tukea siitä selviytymiseen saat myös esimerkiksi Nuorten Exitiltä http://www.nuortenexit.fi/ ja Rikosuhripäivystyksen nuorten sivuilta http://nuoret.riku.fi/.

Kommentoi