Nettiryhmä

Kaipaatko vertaistukea? Ilmoittaudu 17-25-vuotiaiden ohjattuun nettiryhmään

Nuori seisoo lumisessa maisemassa itsekin lumisena, pitkät hiukset kasvoilla

 

Varjomaailman nettiryhmät tarjoavat vertaistukea nuorille, joiden vanhempi juo liikaa tai nuori kokee vanhemman juomisen haitallisena. Seuraava ryhmä on suunnattu 17─25-vuotiaille ja ilmoittautuminen on nyt käynnissä. LUE LISÄÄ about Kaipaatko vertaistukea? Ilmoittaudu 17-25-vuotiaiden ohjattuun nettiryhmään

Vielä ehdit mukaan syyskuussa alkavaan nettiryhmään!

Olohuoneen seinä, jossa varjokuva nuoresta. Taustalla sohva ja kirjahylly.

 

”Ryhmässä parhaita juttuja on ollut just se, kun aamulla ensimmäiseksi katsoo Varjiksen, niin siellä onkin jotakin kivaa uutta luettavaa. Se tsemppaa aloittamaan päivän.”

Nettiryhmä 14-17-vuotiaille alkaa syyskuussa

Tyttö pyörähtää harmaassa kesämekossaan niin, että helmat liehuvat. Taustalla peltomaisema ja aurinkoinen taivas.

 

Jos äitisi tai isäsi juo tai käyttää päihteitä, siitä on hyvä saada puhua jollekin. Varjiksen ohjatussa nettiryhmässä saat viestitellä luotettavien ja kivojen ohjaajien sekä toisten nuorten kanssa.

Nettiryhmä kestää 9 viikkoa: 1.9.-30.10. LUE LISÄÄ about Nettiryhmä 14-17-vuotiaille alkaa syyskuussa

Varjomaailmassa tapahtuu alkuvuodesta 2020

Liidulla piirretty hymynaama tiiliseinässä

 

Varjomaailma uudistuu keväällä 2020. Tule mukaan tekemään uusia sivuja ja kehittämään ohjattuja nettiryhmiä. Tarjolla myös chat-aikoja ja ohjattu nettiryhmä itsenäistyville nuorille. LUE LISÄÄ about Varjomaailmassa tapahtuu alkuvuodesta 2020

Turvallinen aikuinen tavoitettavissa jouluna ja myös sen jälkeen

Pisaranmallinen lasinen joulukoriste roikkuu joulukuusen oksalla. Koristeen sisällä pieni luminen joulukuusi.

Joulu on monelle odotettu valo pimeän talven keskellä ja merkitsee lomaa ja perheen kanssa vietettyä rentoa aikaa. Monen lapsen ja nuoren jouluun liittyy kuitenkin yksinäisyyttä ja turvattomuutta ja joulu voi olla kaikkea muuta, kuin odotettu juhla-aika. Jos sun kohdalla on näin, älä jää yksin huolesi kanssa. LUE LISÄÄ about Turvallinen aikuinen tavoitettavissa jouluna ja myös sen jälkeen

Kuten varjoja, myös tukea on monessa sävyssä

Kuvassa syksyn keltaisia lehtiä

Varjomaailma on oikea paikka juuri sinulle, jota läheisen aikuisen juominen harmittaa ja huolettaa! Liian pientä huolta ei olekaan ja ikinä ei tarvitse eikä kannata jäädä yksin! LUE LISÄÄ about Kuten varjoja, myös tukea on monessa sävyssä

Tule mukaan kehittämään Varjomaailmaa!

Liitutaulu, jossa piiretty ajatuskupla ja kuplan sisällä lamppu.

Oletko 18-20-vuotias nuori, jonka kotona juodaan tai on joskus juotu liikaa alkoholia? Kiinnostaako muiden nuorten tapaaminen ja Varjomaailman kehittäminen livenä Helsingissä, kivassa pienessä porukassa ja pitsaa syöden?
 
LUE LISÄÄ about Tule mukaan kehittämään Varjomaailmaa!

Varjomaailman nettiryhmä alle 17-vuotiaille alkaa 21. päivä toukokuuta!

Kuvassa tyttö, joka kääriytynyt peittoon.

Juodaanko sunkin kotona vähän liikaa? Entä tuntuuko siltä, että omien ajatusten kanssa jää vähän yksin? Kesälomakin ehkä ahdistaa?

Varjomaailmassa alkaa ohjattu nettiryhmä 12-16-vuotiaille toukokuun 21. päivä. Ryhmä kestää noin kolme kuukautta ja sitä ohjaa kolme luotettavaa ja järkevää aikuista. LUE LISÄÄ about Varjomaailman nettiryhmä alle 17-vuotiaille alkaa 21. päivä toukokuuta!

Varjomaailman nettiryhmä 17-vuotiaille ja sitä vanhemmille nuorille alkaa 11. joulukuuta!

Kuvassa näkyy jalat ja kengät lumella, henkilön itse kuvaamana ylhäältä alas.

Juodaanko sunkin kotona vähän liikaa? Entä tuntuuko siltä, että omien ajatusten kanssa jää vähän yksin?

Varjomaailmassa alkaa ohjattu nettiryhmä 17-vuotiaille ja sitä vanhemmille nuorille joulukuun 11. päivä. Ryhmä kestää kolme kuukautta ja sitä ohjaa kolme luotettavaa ja järkevää aikuista. LUE LISÄÄ about Varjomaailman nettiryhmä 17-vuotiaille ja sitä vanhemmille nuorille alkaa 11. joulukuuta!

Aiheet: 

Usein kysytyt kysymykset, osa 14

Kysymys: Äiti lopetti juomisen ja meni niin huonoon kuntoon, että joutui sairaalaan. Tän vuoden alussa se pääsi kotiin ja nyt mua pelottaa koko ajan, että se alkaa taas juoda kunnolla. Se oli pitkään juomatta, mutta otti nyt kesällä muutaman. Säikähdin kamalasti, ettei se jää siihen muutamaan. Niin äiti lupasikin, mutta on vaikeaa uskoa, kun se on aina pettänyt luottamuksensa. LUE LISÄÄ about Usein kysytyt kysymykset, osa 14

Tietoisku 15: Vertaistuki

valokuva graffitiseinästä

Vertaistuki on tukea sellaisten ihmisten kesken, joilla on sama elämäntilanne ja yhteiset kokemukset. Kokemusten jakaminen lisää ymmärrystä tilanteesta ja koetusta, lievittää ahdistusta ja poistaa pelkoja. LUE LISÄÄ about Tietoisku 15: Vertaistuki

Varjomaailman nettiryhmä alkaa 29.8. – tervetuloa mukaan!

Varjomaailman nettiryhmä nuorille tulee taas! Jos aikuisten juominen yhtään askarruttaa tai huolettaa, ryhmä on tarkoitettu juuri sinulle. Toki ryhmässä puhutaan paljon muustakin elämästä.   LUE LISÄÄ about Varjomaailman nettiryhmä alkaa 29.8. – tervetuloa mukaan!

Varjomaailman seuraava nettiryhmä alkaa 31.8. - tervetuloa mukaan!

valokuva: seinä, jolla mustavalkoisia kuvia ja valonheijastuksia

Heippa!    

Olet lämpimästi tervetullut mukaan Varjomaailman supersuosittuun ja ulkopuolisilta suljettuun nettiryhmään. Aiheena on tietty aikuisten juominen - jos se sinua  yhtään mietityttää, niin paikka on just sinulle!   LUE LISÄÄ about Varjomaailman seuraava nettiryhmä alkaa 31.8. - tervetuloa mukaan!

Tule mukaan Varjomaailman salaiseen 18-22-vuotiaiden facebook-ryhmään!

valokuva auringonlaskusta; etualalla vasemmalla neljän ihmisen joukko, jonka siluetit näkyvät auringonlaskua vasten.

Varjomaailma on perustanut salaisen, suljetun facebook-ryhmän 18-22-vuotiaille läheisten aikuisten päihteidenkäytöstä huolestuneille nuorille aikuisille! LUE LISÄÄ about Tule mukaan Varjomaailman salaiseen 18-22-vuotiaiden facebook-ryhmään!

Varjoneuvonta on auki: avun pyytäminen helpompaa kuin koskaan!

valokuva vanhasta ikkunallisesta puuovesta, johon liimattu aukioloajat ja lappu, jossa lukee "hetkinen 5 min."
Varjomaailma.fi-verkkopalveluun on avattu uusi, täysin nimetön neuvontapalvelu, eli Varjoneuvonta. Se löytyy osoitteesta /varjomaailma.fi/varjoneuvonta ja sivuston ylänavigaatiosta.
 

Varjomaailman seuraava nettiryhmä alkaa 2.2.2015 - tervetuloa mukaan!

valokuva: iso joukko ihmisiä istuu kallionkielekkeellä
Varjomaailmassa alkaa 2.2.2015 järjestyksessään 15. supersuosittu ja ulkopuolisilta visusti suljettu nettiryhmä.

Varjomaailman seuraava nettiryhmä alkaa 13.10. - tervetuloa mukaan!

valokuva: ihmisjoukko selin kameraa katsoo isoa nuotiota
Heippa!
 
 
Olet lämpimästi tervetullut mukaan Varjomaailman supersuosittuun ja ulkopuolisilta suljettuun nettiryhmään. Aiheena on tietty aikuisten juominen - jos se sinua  yhtään mietityttää, niin paikka on just sinulle!