Minun tarinani: Sivusta seurannut

valokuva: ikkunan takaa kuvattu lasten turvaistuin, jossa teksti "protect your child"

Olen kohta 13-vuotias urheilua harrastava tyttö. Olen koko ikäni joutunu seuraamaan vierestä kun äitini on käyttänyt suuria määriä alkoholia. Minusta se tuntuu niin pahalta koska en periaatteessa voi asialle mitään.

Äitini on maailman ihanin mitä tiedän kun hän on selvin päin. Mutta heti kun on korkki avattu hän muuttuu täysin silloin haluan pysyä hänestä kaukana. Olen monesti lähtenyt jopa yöllä ulos kävelemään koska en jaksa katsoa hänen ryyppäämistä.

Minun on turha hänelle mitään sanoa koska se ei vaan hyodytä mitään. Alkoholisti mikä alkoholisti. Olen itsekin alkanut käyttämään alkoholia. Tekisin mitä vain että asiat muuttuisivat. Olen jopa joutunut olemaan vastaanotto-kodissa monia monia kuukausia äitini ryyppäämisen takia.

Ja toiseksee hän humalassa muistaa aina kertoa kuinka hän vihaa minua ja kuinka huono ihminen olen ja se satuttaa mua henkisesti niin paljon. Totuushan tulee lapsen ja alkoholisoituneen suusta, sellainenhan sanontakin menee.

En oikeen halua puhua tästä ystävienikään kanssa enkä kuraattorille, en oikeastaan tiedä muuta tapaa purkaa näitä tunteitani kun kirjoittaa tänne koska tiedän etten ole yksin täällä.

Kirjoitus on yksi tarinoista, joita on kerätty Varjomaailma-sivustolta vuosina 2008–2016. Ne ovat suomalaisnuorten kokemuksia elämästä vanhemman päihdeongelman kanssa. Apua omaan tilanteeseesi saat Varjoryhmissä ja Varjoneuvonnasta.

Kuva: Aino Huotari

Kommentit

Et ole yksin
Et ole yksin.<3 Koita jättää oma alkoholin käyttö pois, ettei sinusta tule samanlaista kuin äidistäsi. Sinulla on huonoista lähtökohdista huolimatta vapaus valita oman elämäsi suunta. Tsemppiä! Vielä joskus koittaa parempia aikoja.
sarastiinuri
Tiedän ettei sun tilanteessa oo helppoa itellä sama juttu. Meillä tietenkin on juomaton isä ja veli ja kissa ja koira. En tiiä miten teillä mutta en juo. Tee palvelus itsellesi äläkä juo. Pyydän usko mua sä kiität ittees vielä vanhempana jos et nyt alota. En voi kannustaa sua puhumaan kellekkään koska en itekkään pysty. En osaa auttaa sinua koska en tiiä mitä itekkään tekisin mutta mä pyydän älä juo.

Kommentoi