Minun tarinani: Näinkö sen muka piti mennä??

valokuva kotialttarista, jolla mm. kukkia, valokuvia, ristejä ja lintuja

Kirjoittanut: Jessica99 

Olen 14-vuotias tyttö, joka vielä muutama vuosi sitten oli onnellinen, mutta nyt minusta tuntuu, että en jaksasisi enää yhtään. Nyt haluan kertoa tarinani. 
 

Reilu viisi vuotta sitten vanhempani erosivat ja minä ja pikkuveljeni asuimme äitimme luona. Noin vuosi vanhempiemme eron jälkeen aloimme joka toinen viikonloppu tapailemaan isäämme, jolla oli uusi naisystävä, jonka kanssa hän meni naimisiin. Vuodet kuluivat ja vierailimme isämme luona hyvillä mielin. Kaikki kuitenkin muuttui reilu kaksi vuotta sitten. 

Isämme muutti vaimonsa kanssa maatilalle ja siitä kaikki ongelmat alkoivat. Tajusin kerran ollessamme isämme luona, että isä ramppaa koko ajan tietyssä paikassa jatkuvasti. Halusin käydä katsomassa tietyssä huoneessa, että mikä on vialla. Löysin puolillaan olevan viinapullon, sillon pelästyin. Puhuin asiasta isäni vaimolle ja hän kertoi, että isä on juonut jo pitkään. Silloin tajusin isäni olevan alkoholisti...olin surullinen, mutta en halunnut puhua asiasta edes äidilleni. 

Aika kului ja isä vaan joi ja joi, silloin kerroin asiasta äidille. Isä vietiin katkaisuhoitoon 1kk. Hän oli raittiina muutaman kuukauden ja olin varma, että kaikki on ohi…

Kunnes kaikki alkoi alusta: isä saattoi kuulemani perusteella maata viikkoja viinaa juoden. Hänet vietiin sairaalahoitoon, joka ei auttanut mitään. Isä menetti työpaikkansa ja korttinsa. Emme nähneet häntä, koska hän ei kyennyt olemaan raittiina. Pitkän tauon jälkeen näimme isäämme, mutta silloinkin äiti joutui hakemaan meidät pois kesken kaiken. Nyt isäni luultavasti tuomitaan vankeuteen useiden rattijuopumusten takia. 

Uskon, että sinä joka tätä luet, tiedät miltä tämä tuntuu. 
Haluan kannustaa kaikkia jaksamaan huonoinakin aikoina!!

Minun tarinani –juttusarjan kirjoitukset on kerätty Varjomaailma-sivustolta vuosina 2008-2014. Ne ovat suomalaisnuorten omia kokemuksia elämästä vanhemman päihdeongelman kanssa. Kaikki Varjoblogin valokuvat ovat Aino Huotarin ottamia. 

Kommentit

Maalaistypy13
Harmi.. Paranemisia siulle<3

Kommentoi