Kuten varjoja, myös tukea on monessa sävyssä

Kuvassa syksyn keltaisia lehtiä

Varjomaailma on oikea paikka juuri sinulle, jota läheisen aikuisen juominen harmittaa ja huolettaa! Liian pientä huolta ei olekaan ja ikinä ei tarvitse eikä kannata jäädä yksin!

Joskus omista asioista puhuminen on vaikeaa ja varsinkin niistä ikävämmistä asioista kertominen voi joskus tuntua ihan mahdottomalta. Joskus taas, kun on valmis sanomaan asian ääneen, onkin vaikea tietää kenelle sen sanoisi. Varjomaailmassa asioita voi pohtia monella tavalla, nimellä tai nimettömästi.

Varjoryhmä eli nettivertaisryhmä on muutaman kuukauden mittainen vertaistukiryhmä nuorille, joita kodin päihteidenkäyttö huolettaa tai ahdistaa. Ryhmässä asioita pääsee pohtimaan ja purkamaan samassa tilanteessa elävien nuorten sekä kokeneiden ohjaajien kanssa. Keskustelu on luottamuksellista ja sitä pääsevät seuraamaan vain ne, jotka ovat mukana ryhmässä. Ryhmään saa osallistua oman aktiivisuuden ja jaksamisen mukaan.

Ilmoittautuminen varjoryhmiin on auki koko ajan. Jos ilmoittautuneita on paljon, ovat ensikertalaiset etusijalla, mutta mahdollisuuksien mukaan konkareita otetaan mieluusti mukaan. Jokaiselle osallistujalle ilmoitetaan yksityisviestillä ryhmään pääsystä ja sen alkamisesta. Ennen ryhmän alkua osallistujat rekisteröityvät Varjomaailmaan ja valitsevat nimimerkin, jolla haluavat ryhmässä ja myöhemminkin Varjiksessa kirjoitella.

Usein omaa ahdistusta helpottaa tieto siitä, ettei ole tilanteessa yksin ja että muidenkin perheissä juodaan liikaa. Ryhmässä ohjaajilta ja toisilta nuorilta saa neuvoja ja vinkkejä oman olon helpottamiseen, mutta myös ohjeita lisäavun hakemiseen. Ryhmä kokoontuu vain netissä.

Varjoblogista löytyy tarinoita nuorten elämästä, ammattilaisten kirjoituksia eri aiheista ja lisäksi siellä jaetaan tietoa Varjiksen tulevista kuvioista mm. nettiryhmistä ja chateista.

Jos haluat kertoa muille nuorille tarinasi Varjoblogin kautta, voit lähettää sen meille esim. sähköpostilla osoitteeseen varjomaailma (a) a-klinikka.fi. Jos haluat pysytellä täysin nimettömänä, onnistuu tarinan lähettäminen myös Varjoneuvonnan kautta.

Varjoneuvonnassa voi kysyä nimettömästi mitä tahansa mieltä askarruttavaa aikuisen juomiseen liittyvää asiaa. Kysymykseen vastaavat Varjiksen luotettavat aikuiset kolmen päivän sisällä ja usein aiemminkin. Monesti aikuisen juominen saa aikaan tunteita, joita on hyvä purkaa ja pohtia. Samalla voi myös miettiä sitä, kuka omassa elämässä voisi olla se luottoaikuinen.

Yksityisviestillä, sähköpostilla sekä Varjiksen Facebookin ja Instagramin kautta voit olla meihin yhteydessä, jos jokin asia huolettaa. Viesteihin vastataan aina mahdollisimman nopeasti!

Chatteja on tarjolla säännöllisen epäsäännöllisesti ja niistä ilmoitellaan aina täällä Varjoblogissa ja Varjomaailman Instagramissa. Chatit ovat kahdenkeskisiä, luottamuksellisia ja nimettömiä. Varjomaailman aikuiset keskustelevat chatissa aina omalla nimellään eli tiedät kenen kanssa juttelet :)

Seuraavat chatit järjestetään syyslomaviikoilla maanantaina ja tiistaina:
 

ma 15.10. klo 13-15

ti 16.10. klo 13-15

ma 22.10. klo 13-15

ti 23.10. klo 13-15
 

Vanhojen tuttujen juttujen lisäksi Varjiksessa on loppusyksystä tarjolla ajanvarauksella toimiva yksilöchatti! Eli varattavat ajat tulevat näkyviin Varjomaailmaan ja niistä voi kukin valita itselleen parhaiten sopivan ajan. Ajanvarauksella toimivassa chatissa vastailee pääasiassa Varjomaailman aikuinen Virve. Ajanvarauksella toimivassa chatissa saa normaalin chatin lailla jutella juuri niistä asioista, mistä itse haluaa. 

Jos puhuminen kasvokkain jännittää, voit harjoitella sitä Varjomaailmassa. Jos et oo varma kenelle kertoa sun tilanteesta, mietitään yhdessä. Varjomaailmassa viestit luetaan ja niihin vastataan aina. Et ole yksin <3

 

Terkuin,

Varjomaailman aikuiset

 

Kommentoi