Jos kaipaat jouluna turvallista aikuista

Lähikuva kuusen havuista, joiden takaa loistaa valo.
Joulu on ennen kaikkea lasten ja valon juhlaa keskellä synkintä vuotta. Monelle se valitettavasti merkitsee myös stressiä, turvattomuutta ja surua tai yksinäisyyttä. Jaettu huoli on helpompi kantaa. Jos vähänkään tunnet tarvetta jutella luotettavalle aikuiselle tai chatata muiden nuorten kanssa, on joulun aikaan useampikin hyvä ja luotettava palvelu avoinna. Ota rohkeasti yhteyttä:
 
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
 
Lasten ja nuorten puhelin päivystää koululaisten joululomien aikana 23.12.2017–7.1.2018 numerossa 116 111 joka päivä kello 14–17. Puhelimessa voi keskustella ihan mistä tahansa aiheesta, eikä mikään asia tai huoli ole liian pieni tai mitätön yhteydenottoa ajatellen. Valtakunnalliseen auttavaan puhelimeen voi soittaa nimettömänä, maksutta ja luottamuksella. Yhteydenottoihin vastaavat koulutetut vapaaehtoiset.
 
Netari-verkkonuorisotalon JouluManteli 24.12. klo 16-01 
 
Jos jouluaattona on tylsää, yksinäistä ja murheet painaa, niin helpostusta saa JouluMantelista! Luvassa on monenlaista kivaa tekemistä, yhdessä juttelua ja hengailua. 
 
 
 
Sekasin-chatissa voit keskustella mistä tahansa mieltäsi askarruttavista kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Chat on auki lauantaina ja sunnuntaina klo 15-24 ja maanantaista perjantaihin klo 07-24. Muista, että sinusta ja sinun ajatuksista välitetään oikeasti! 
 
Varjomaailman välipäivien chat
 
Avaamme myös Varjochatin joulun välipäivinä ennen uutta vuotta. Varjomaailman luotettavat aikuiset Sara tai Minna päivystävät chatissa keskiviikkona, torstaina ja perjantaina klo 13-15. Yksin ei tarvitse jäädä <3
 
 
Rauhallista ja turvallista joulun aikaa kaikille!

Kommentoi