Hukkaputki – uusi tarinapeli, jossa puhutaan pahasta olosta ja päihteistä

Kuva Nuortenlinkin Hukkaputki-pelistä

Miten auttaa kiusaamisen kohteeksi joutunutta kaveria? Kannattaako sosiaalisen paineen takia käyttää nuuskaa? Sopivatko päihteet ja mielenterveysongelmat yhteen?

Varjomaailman sisarsivustolla Nuortenlinkissä julkaistiin tällä viikolla 13–15-vuotiaille nuorille suunnattu peli Hukkaputki. Tavallisesta koulupäivästä kertova tarinapeli tarjoaa nuorille tekemistä ja viihdettä kannustaen samalla pohtimaan erilaisia päihteisiin ja mielenterveyteen liittyviä aiheita.

Pelissä pääset itse vaikuttamaan pelin kulkuun tekemällä erilaisia valintoja tutuissa ja arkipäiväisissä tilanteissa. Peliä kannattaakin pelata useita kertoja ja tehdä jokaisella pelikerralla täysin uusia valintoja. Kyse ei ole niinkään oikeiden valintojen löytämisestä, vaan erilaisten vaihtoehtojen tutkimisesta ja kokeilemisesta.

Valinnoista riippuen pelissä pohditaan kaverin käsivarsissa näkyviä viiltelyjälkiä, vanhemmille puhumisen vaikeutta ja esimerkiksi keinoja puuttua kiusaamiseen. Vastaan tulee myös eri päihteisiin liittyviä tilanteita ja kysymyksiä. Mitä sinä tekisit näissä tilanteissa? Entä minkälaisia seurauksia erilaisilla valinnoilla mahdollisesti on?

Pelin tarkoituksena on lopulta osoittaa, että pahasta olosta kannattaa puhua. Parhaimmillaan peli madaltaa kynnystä puhua päihteistä ja mielenterveydestä sekä rohkaisee hakemaan apua. Kannattaa siis kokeilla peliä ja vinkata myös kaverille. Pelifiiliksiä voit jakaa joko täällä Varjomaailmassa tai vaikka Nuortenlinkin shoutboxissa.

Hukkaputki on pelattavissa ilmaiseksi osoitteessa www.nuortenlinkki.fi/hukkaputki

**

Blogin kirjoittaja on Sara, yksi Nuortenlinkin aikuisista

Nuortenlinkki.fi on nuorille suunnattu sivusto, joka tarjoaa tietoa päihteistä, riippuvuuksista, pelaamisesta, mielenterveydestä ja yleisesti elämänhallinnasta. Sivustolla voi tehdä testejä, tietovisoja, katsella nuorten tekemiä vlogeja, kirjoittaa tarinoita ja jutella muiden nuorten kanssa.

Kommentit

Valmistuva lähi...
Peliä tehdessä on selkeästi mietitty asioita pitkälle ja nuorten näkökulmasta. Itse nuorena valmistuvana hoitajana näen paljon hyvää sivustollanne! Loistavaa työtä!

Kommentoi