Esittelyssä nuorten palvelut: Vamos

Aika ajoin olemme kirjoitelleet Varjoblogissa nuorten eri palveluista. Alla on linkitettynä aiemmat kirjoitukset tästä teemasta. Alkuviikosta pari meistä Varjomaailman aikuisista pääsi vierailulle Kuopion Vamokseen. Tästä upeasta visiitistä tai ennemminkin siitä hienosta työstä, jota Vamoksessa tehdään, haluamme nyt vinkata teille.

”Vamos on nuorille suunnattua toimintaa, jonka tarkoituksena on vahvistaa voimavaroja ja tukea heitä kiinnittymään koulutukseen tai työhön. Autamme nuorta rakentamaan ja toteuttamaan tulevaisuudensuunnitelman sekä löytämään tarvitsemansa palvelut. Toiminta on nuorelle vapaaehtoista ja maksutonta.” 

Vamos on 16−29-vuotiaille nuorille tarkoitettu paikka, jonne voi hakeutua, jos on vailla opiskelu- tai työpaikkaa. Jos peruskoulun jälkeen jäikin tyhjän päälle tai jos lukio tai ammattikoulu ei ollutkaan ”se mun juttu” ja jäi kesken. Tai jos halutun opiskelupaikan ovet eivät auenneetkaan ja päivät täyttyvät "ei mistään". Vamoksesta saa aikuisen ohjausta ja siellä voi tavata muita samassa tilanteessa olevia nuoria. Jokainen Vamokseen tuleva nuori saa itselleen oman nimetyn työntekijän, jota tavataan säännöllisesti. Tämän lisäksi voi osallistua eri toiminnallisiin ryhmiin.

Vamos on Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön ylläpitämää toimintaa. Toimipaikkoja on Espoossa, Helsingisssä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa ja Turussa. Kaiken ytimessä on luottamus, kuten Vamoksen omassa blogissa asiaa avataan. Kyselyn mukaan jopa 98% nuorista kertoo luottavansa toiminnan työntekijöihin. Mieletön juttu.

Ota rohkeasti yhteyttä! Niin kuin Kuopiossa tapaamamme huikea Vamoksen työntekijä Marjo asian ilmaisi: ”Kokkeile − suatat yllättyä!”

vamosnuoret.fi  -etusivulta voit hakeutua lukemaan lisää sinua lähimpänä olevan Vamoksen toiminnasta.

Jutun kirjoitti Minna, Varjomaailman aikuinen, joka myös otti jutun kuvan Kuopiossa Vamoksen ikkunasta. 

 

Aikaisemmin nuorten palveluista on jo esitelty:

Nuorisoasema
Ohjaamo
Oppilashuolto

Mistä aiheesta sinä haluaisit lukea? Kerro ja kommentoi meille alla! Aina saa myös lähettää postia: [email protected]

Aiheet: 

Kommentoi