Aikuisille

Vanhemmille, läheisille ja ammattilaisille jotka kohtaavat aikuisten päihteidenkätöstä huolta kokevia nuoria.

Varjomaailma on osa A-klinikkasäätiön pitkäaikaista Lasinen lapsuus -vaikuttamistoimintaa, joka on vuodesta 1986 lähtien etsinyt pitkäjänteisesti uusia ja tehokkaita keinoja turvata eheämpi elämä vanhempien päihteidenkäytöstä kärsiville lapsille. 

Lasinen lapsuus -sivuilta löytyy runsaasti erilaista materiaalia, jota voi hyödyntää arjessa ja työssä sekä jakaa nuorille itselleen. Tutustu materiaalipankkiin täältä ja työkalupakkiin täältä.

Jos kaipaat lisätietoja tai apua, tai haluat antaa palautetta sivustosta, ota yhteys Varjomaailman työntekijöihin sähköpostitse:
varjomaailma (at) a-klinikka.fi

Minna Ilva, projektipäällikkö
minna.ilva AT a-klinikka.fi

Janne Takala, kehittämiskoordinaattori
janne.takala AT a-klinikka.fi

Koko Hubara, kehittämiskoordinaattori ja Varjomaailman ylläpitäjä (toimivapaalla)
koko.hubara AT a-klinikka.fi

 

Toimittajille

Varjomaailman keskustelualueella, Varjofoorumilla, käydyt keskustelut saattavat olla arkaluontoisia ja henkilökohtaisia. Varjomaailman ylläpito toivoo, että keskusteluja siteerattaisiin ilman keskustelijoiden nimimerkkejä ja siteerauksista poistettaisiin tietoja, joista yksittäisiä henkilöitä voidaan tunnistaa. Toivomme erityistä herkkyyttä tässä asiassa, sillä keskustelufoorumimme käyttäjät ovat pääsääntöisesti alaikäisiä.

Haastattelupyyntöjen jättäminen keskustelualueelle edellyttää yhteydenottoa Varjomaailman työntekijöihin sähköpostitse: varjomaailma AT a-klinikka.fi. Samalla toimittajan tulee antaa yhteystietonsa sekä ohjelma tai julkaisu, johon haastattelua käytetään. Lisäksi on kerrottava, kuinka haastateltavan tietoja tai haastattelun sisältöä käsitellään ja kuinka se julkaistaan. Nämä tiedot on ilmoitettava nuorille ymmärrettävällä kielellä myös keskustelualueelle mahdollisesti jätettävälle haastattelupyynnölle.

Ilmoituksessa on aina tarjottava mahdollisuutta anonyymiin esiintymiseen. Toimittajia pyydetään kertomaan haastateltavalle mahdollisista haitoista, mikäli haastateltava päättää esiintyä tiedotusvälineessä nimellään tai kasvoillaan.

Tutkijoille

Kaikkeen Varjomaailmaan liittyvään tutkimukseen tarvitaan A-klinikkasäätiön tutkimuslupa. Myös tutkimukseen liittyvän haastattelupyynnön jättäminen, tutkimuskysymysten esittäminen tai tutkittavien rekrytoiminen Varjomaailman keskustelualueelta edellyttää tutkimusluvan hankkimista A-klinikkasäätiöltä.

Älä laita ilmoitustasi keskustelualueelle itse. Varjomaailman ylläpito laittaa ilmoituksen keskustelualueelle, kun tutkimuslupa on myönnetty. Kaupallisiin tarkoituksiin liittyvät tutkimukset ovat kokonaan kiellettyjä. Tarvittaessa tutkimuslupahakemus käsitellään A-klinikkasäätiön hoito- ja tutkimuseettisessä toimikunnassa. Lue lisää tutkimusluvan hakuprosessista täältä.

Ota tutkimuksentekoon liittyvissä asioissa yhteyttä:
minna.magnusson[at] a-klinikka.fi

Varjomaailmassa kerättyä tilastotietoa ei pääsääntöisesti luovuteta ulkopuolisille. Tilastollisessa muodossa olevia tietoja voidaan luovuttaa ulkopuolisille tutkijoille, jotka ovat saaneet tutkimusluvan A-klinikkasäätiöltä.